Team Esbjergnyheder

En afskedssejr uden betydning - sæsonen er slut

Team Esbjerg sluttede grundspillet værdigt af med et stærkt comeback i anden halvleg og en sikker sejr på 31-25 over TTH Holstebro, men til ingen nytte, for Viborg HK var ikke i nærheden af at vinde den krævede sejr over Odense HC, der med 26-20 på hjemmebane sikrede sig den sidste slutspilsplads.

I en sæson med op til seks spillere ude ad gangen sank de danske mestre dybt og nåede end ikke slutspillet blandt Danmarks seks bedste kvindehold.

- Vi er skuffede over, at vi ikke står blandt de seks bedste hold. Døden skal have en årsag, og vi havde uden tvivl været i en anden situation, hvis vi havde haft nogle af profilerne med. Vi har heller ikke været dygtige nok i en sæson, hvor ligaen har været meget jævnbyrdig. Men vi rejser os og kommer tilbage i næste sæson, og målsætningen er ikke mindre, sagde cheftræner Lars Frederiksen, da han havde fået den nedslående melding om de udsete redningskvinder, Viborgs, nederlag i Odense.

TTH Holstebro kom bedst fra start i en mere livlig end velspillet indledning, hvor kampens dommerpar hurtigt tilpassede sig det mådelige niveau og eksempelvis lod Pauline Bøgelund slippe med en advarsel for at flå Maria Mose Vestergaard ned og forhindre et kontraløb. Mose var blandt få opmuntringer hos hjemmeholdet i det første kvarter, hvor især fløjkollegaen på udeholdet, Line Hougaard, havde kvikke fødder og effektive afslutninger.

Gæsterne førte an det meste af halvlegen, og da Maria Mose Vestergaard blev udvist for et håndfast greb i situation, der kunne have udløst en kendelse for TTH-angrebsfejl forinden, opstod et af de få dramatiske højdepunkter. Holstebro gik til pausen med en føring på 15-13, som skulle vise sig at være overordentlig skrøbelig.

Lidt medgang i afslutninger, et par redninger af Emily Stang Sando og et tændt publikum vendte på mindre end seks minutter kampen på hovedet i begyndelsen af anden halvleg. Pludselig førte Team Esbjerg med 18-15 og var på sejrskurs, og føringen blev udbygget til 23-16 efter en periode, der blev vundet med 10-1. Tempoet var så højt i kampens afgørende fase, at et TTH-hold uden store profiler ikke havde noget modspil og nu må spille kvalifikationskampe for at sikre eksistensen i Primo Tours Ligaen. 

- Det eneste, vi kunne gøre, var at vinde. Efter en halvdårlig første halvleg spillede vi en sindssygt god anden halvleg. Desværre rakte det ikke, sagde cheftræner Lars Frederiksen.

Hos Team Esbjerg havde Ida Bjørndalen Karlsson næstsidste hånd på meget, sidste hånd på flere straffekast og kan se tilbage på en fin afskedskamp på topplan. Også Laura van der Heijden, Vilde Ingstad og Ulrika Toft Hansen var på tæerne i den fine anden halvleg. Sidstnævnte følte med Ida Bjørndalen og Tove Seest, som skulle vise sig at spille afskedskamp i ligasammenhæng.

- Det er så synd for de spillere, at de skal stoppe så uværdigt efter så lang en karriere. Det gør mig ondt. Det var ikke i aften, vi tabte pladsen i slutspillet. I starten af januar mødte vi to hold, som ikke havde en eneste landsholdsspiller med til EM og havde kunnet træne sammen hele december. Vi fik to skuffede svenskere, en skuffet spanier og to trætte hollændere, hvoraf den ene er gravid, tilbage. Vi var kun fløj- og stregspillere til at træne, mens de var væk, og det er ikke nemt, sagde Ulrika Toft Hansen.

Kampen i tal:

Team Esbjerg - TTH Holstebro 31-25 (13-15)

Målscorere Team Esbjerg:Ulrika Toft Hansen 5, Laura van der Heijden 5, Ida Bjørndalen Karlsson 5, Maria Mose Vestergaard 4, Vilde Ingstad 4, Tove Seest 3, Jenny Alm 3 og Nanna Friis-Traberg 2.

Topscorer TTH: Line Hougaard 6

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

TTH:2

1.875 tilskuere i Blue Water Dokken

Kiva Grafisk