Team Esbjergnyheder

Favoritsejr og farvel til flere spillere i Nørresundby

Team Esbjerg måtte en tur til Nørresundby for at sikre sig videre deltagelse i Santander Cup, og der var adskillige bump på vejen, før favoritsejren på 33-26 blev en realitet.

1. divisionsholdet EH Aalborg anført af en veloplagt Kristina Bille førte ikke blot hele første halvleg, men havde også færten af en gedigen overraskelse til et kvarter efter pausen. Så slap kræfterne op, og Team Esbjerg vandt den følgende periode med 12-3.

- Aalborg spillede en rigtig fin kamp, og vi havde svært ved at komme ud af bussen og få gang i benene. Mod slutningen af kampen fik vi skruet på de rigtige knapper, så forsvaret fungerede, og afslutningerne blev mere effektive. Det tog dog tid, før vi fik vist klasseforskellen, siger Team Esbjergs cheftræner, Lars Frederiksen.

At 31-årige Kristina Bille med en fortid i flere danske klubber samt de udenlandske storklubber, RK Krim og Larvik HK, stadig kan løbe stærkt, viste hun i flere kontraløb i første halvleg, og scoringerne medvirkede til, at hjemmeholdet flere gange førte med tre mål. Team Esbjerg fik kontakt ved pausen, da forspringet var reduceret til et enkelt mål, 18-17.

Pokalkampen nord for Limfjorden havde et vemodigt skær over sig, idet over halvdelen af holdet ikke spiller i Team Esbjerg i den nye sæson. En af dem, Ida Bjørndalen Karlsson, der helt indstiller karrieren, kvitterede ved at blive topscorer med ni mål.

- Nu har spillerne fri til efter påske, hvorefter vi genoptager træningen med vægt på det fysiske. Skal man nævne en positiv effekt af ikke at være med i slutspillet, er det, at der er rig mulighed for at bygge kroppen op efter en hård sæson. Jeg håber, det vil gavne os i den nye sæson, siger Lars Frederiksen.

Team Esbjerg-spillerne træner indtil midt i juni, hvorefter de spredes på sommerferie. Forberedelserne til den nye sæson indledes 19. juli.

Kiva Grafisk