Team Esbjergnyheder

Hjemvendte VM-spillere styrker moralen før pokalbrag

En cheftræner er altid spændt, når han får spillere hjem fra landskampe, og især efter store slutrunder kan der være tvivl om den fysiske og mentale tilstand. I den henseende er Team Esbjergs Jesper Jensen beroliget efter de to seneste dages forberedelser til klubbens første deltagelse i et Final4-stævne om årets pokaltitel.

- Jeg har i de to træninger set spillere, der er enormt fokuserede og dedikerede på opgaven, og de seks VM-spillere har givet et ekstra skub til mentaliteten, efter at truppens øvrige spillere længe har trænet godt uden dem. Der er intensitet og energi i øjnene på spillerne, og jeg har en bedre fornemmelse, end før vi mødtes efter VM-pausen, siger Jesper Jensen.

Han har kvitteret ved at holde oplæggene på to taktikmøder om forsvar og angreb simple. Fokus er at tage udgangspunkt i det basisspil, han ved, spillerne behersker, og så at arbejde sig ind i fredagens semifinale mod FC Midtjylland og bygge på spillet i løbet af kampen.

Team Esbjerg har gode minder fra det seneste møde med FC Midtjylland, der blev slået 25-22 i en ligakamp i Ikast 8. november. Begge hold har fået to norske VM-sølvvindere hjem, og esbjergenserne kan i tillæg bryste sig af en hollandsk bronzevinder. Hverken den vellykkede optakt eller den seneste sejr hensætter Jesper Jensen i overmod.  

- FC Midtjylland er et stærkt hold med enorme individuelle kvaliteter, og holdet er forberedelsesmæssigt i samme situation som os. Jeg tror, de har respekt for vores forsvar, og de vil utvivlsomt forsøge at presse os i kontrafasen, siger Jesper Jensen.

At vinde Santander Final4 er et af sæsonens store mål, og en pokaltitel har et videre perspektiv end det synlige trofæ.

- Pokaltitlen er ikke altafgørende, men den betyder sindssygt meget, og det vil give ro i maven at have nået et af sæsonmålene allerede i år. Vinder vi, skal vi spille europæiske håndbold, og klubben kan i god tid begynde at bygge op med spillertrup og budget, siger Jesper Jensen.

Eneste tvivl i truppen består om målvogter Ine Stangviks deltagelse, og derfor er målvogteren på 3. divisionsholdet, dansk-engelske Jane Mayes, med til Silkeborg som gardering.

 

Team Esbjergs trup til semifinalen i Santander Final4 mod FC Midtjylland fredag den 29. december kl. 20.00 i Jysk Arena:

Målmænd: Sandra Toft, Ine Stangvik og Jane Mayes

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Estavana Polman og Lene Østergaard.

Kiva Grafisk