Team Esbjergnyheder

Ida Bjørndalen har lyst til ny sæson i Team Esbjerg

Team Esbjergs norske bagspiller, Ida Bjørndalen Karlsson, varslede i januar sit karrierestop efter 15 sæsoner på højt niveau. Siden spillede hun sit bedste i de tre sæsoner i klubben, og nu er den 34-årige venstrehåndsskytte blevet enig med ledelsen om at fortsætte i yderligere en sæson.

- Da jeg før jul traf beslutningen om at stoppe, var håndbold ikke så sjovt, og det føltes rigtigt. På det personlige plan ændrede det sig, jeg har siden trænet godt, og jeg føler mig i god form. Da klubben fortsat manglede en højre back og spurgte mig, blev jeg rigtig glad. Jeg syntes, det var mærkeligt at slutte karrieren med, at vi ikke kom i slutspillet. Nu er jeg meget opsat på at slutte ordentligt af, og jeg føler mig ikke gammel, siger Ida Bjørndalen Karlsson.

Cheftræner Jesper Jensen vurderer, at Ida Bjørndalen Karlsson bringer nødvendig stabilitet ind på holdet i en fase med mange udskiftninger i spillertruppen. Hun ved, hvad der forventes, og kan give sin viden og erfaring videre til truppens yngre spillere.

- Derudover er Ida stadig en dygtig spiller, der viste højt niveau i sidste halvdel af sæsonen, og trods sin alder har hun haft en pil opad i sine præstationer. Hun er ihærdig og er i besiddelse af en professionalisme, som hun i dagligdagen vil kunne vise over for de øvrige spillere i truppen. Fysisk er hun selvkørende, hun er ekspert i sin egen krop og i stand til at mærke efter, hvornår hun skal skrue lidt ned for at forblive i form, siger Jesper Jensen.

Ida Bjørndalen Karlsson færdiggør om få dage sin uddannelse til socialrådgiver på UC Syddanmark, men har med den fortsatte karriere ikke fokus på at finde et job. Nu skal håndbolden, ægtemanden Lukas og Oskar på halvandet år udfylde hendes liv.

Med den nye etårige aftale med Ida Bjørndalen Karlsson nærmer Team Esbjerg sig at have truppen klar til den nye sæson. Sandra Toft, Ine Stangvik, Rut Jónsdóttir, Sanna Solberg og Kristina Liscevic er nye i truppen, og Estavana Polman samt fløjene Maria Mose Vestergaard og Maibritt Kviesgaard har indgået nye aftaler.

- Vi kunne rigtig godt tænke os at supplere truppen med yderligere en bagspiller. Lærke Møller er godt på vej, og Estavana Polman kommer i efteråret tilbage efter forhåbentlig velgennemført fødsel, men vi har behov for at supplere på positionen, siger Jesper Jensen.

Kiva Grafisk