Team Esbjergnyheder

Målet er at slippe helskindet fra ungarsk inferno

Team Esbjerg stred godt og kom ud af det første møde med Champions League-favoritterne fra Györ med æren i solid behold. En måned senere skrues der op for sværhedsgraden, når det ungarske storhold søndag tager imod for øjnene af omkring medlevende 5.000 tilskuere.

- Vores succeskriterium vil være, at vi har en god dag og er i stand til at spille fornuftigt med, måske ved at spille lange angreb og irritere modstanderne lidt. Vi vil spille knaldhårdt i forsvaret og udføre noget af det, vi får brug for i de sidste, vigtige kampe i det hjemlige grundspil. Vi lægger os ikke frivilligt ned, men tager heller ikke nogen chancer i forhold til de kampe, der venter derhjemme, siger cheftræner Lars Frederiksen.

Ud over skulderskadede Rikke Zachariassen bliver fløjen Maria Mose Vestergaard hjemme i Esbjerg og plejer en bihulebetændelse. Der bliver brug for, at hun er helt klar til nøgleopgøret mod Odense Håndbold onsdag aften på udebane.

Team Esbjerg tabte 26-32 i det første opgør mod Györ, hvor veteranen Anita Görbicz med 11 mål fra flere positioner overstrålede de yngre stjerner, Nora Mørk, Nycke Groot og Taleska Amorim, på Györ-holdet. Storfavoritterne kan med en sejr sig sikre førstepladsen i gruppen og dermed en på papiret nemmere vej gennem kvartfinalerne.

- Vi glæder os til kampen i Györ, der har en af de fedeste hjemmebaner i hele Europa med mange tusinde tilskuere. Det kan i sig selv blive en oplevelse. Det optager os ikke, at vi stadig har en mikrochance for at nå kvartfinalerne, men derimod at komme igennem kampen i godt humør og med fin stemning inden de afgørende kampe i det danske grundspil, siger Lars Frederiksen.

Med til at befordre stemningen er, at Team Esbjerg-delegationen kan lette fra Billund Lufthavn lørdag eftermiddag med direkte forbindelse til Budapest, hvorfra der er halvanden time i bus til Györ. Lørdag aften byder på træning i den imponerende kamparena.

 

Team Esbjergs trup til kampen i Gruppe 2 i hovedrunden i Champions League søndag den 5. marts kl. 17.00 i Audi Aréna Györ:

Målmænd: Emily Stang Sando og Alberte Stenderup

Venstre fløj: Mette Knudsen

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Tove Seest

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Laura van der Heijden, Jenny Alm, Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson og Nanna Friis-Traberg.

Kiva Grafisk