Team Esbjergnyheder

Presset øges på Team Esbjerg i kampen om slutspilsplads

Vigtige point blev spildt i kampen om en slutspilsplads, da Team Esbjerg led det tredje liganederlag på hjemmebane efter nytår, og Randers HK holdt med en sejr på 32-28 liv i håbet om en slutspilplads.

Efter en lige indledning med scoringer af Nanna Friis-Traberg og sikre eksekeringer af Ida Bjørndalen på straffekast begået mod Vilde Ingstad tog udeholdet teten. Cheftræner Lars Frederiksen tog sin første timeout bagud 5-8 og den anden ved stillingen 9-16 efter en forfærdelig periode, hvor især Gitte Andersen og Daniela Gustin på kontraløb straffede misbrugte forsøg og fejlafleveringer af Team Esbjerg.  

Hjemmeholdet stabiliserede sig i resten af halvlegen, og Jenny Alm fik reduceret fejlprocenten med to scoringer i slutfasen, så efterslæbet ved pausen blev reduceret til 14-17.

Ikke længe efter pausen havde Team Esbjerg sin stærkeste periode og tændte et håb om en vending i kampen hos de knap 1.900 tilskuere. Trods et brændt straffekast gik holdet fra 16-19 til en føring på 22-20. Men efter et par afbrændere af Laura van der Heijden og en udvisning af Ulrika Toft Hansen stod der mindre end seks minutter senere 25-22 til Randers.

Især de to bagspillere, Camilla Dalby og Mari Molid, voldte kampen igennem Team Esbjerg kvaler og bidrog til, at holdet fik 32 mål imod sig på egen bane. Men også de kvikke fløjspillere, Maria Fisker og Gitte Andersen, bidrog til den overraskende udesejr. I Esbjerg-målet kunne Emily Stang Sando ikke leve op til præstationen fra Champions League-kampen mod FC Midtjylland søndag. Hun stod med en klart lavere redningsprocent end både Jovana Risovic og Cecilie Greve på skift i Randers-målet.

Team Esbjerg holdt liv i håbet om point med kontramål af Vilde Ingstad og Maibritt Kviesgaard, men Randerss svarede hver gang igen og tillod ikke hjemmeholdet at komme tættere end to mål.

Efter weekendens ekspedition til Ungarn og CL-mødet med Györ gælder det om en uge udekampen mod slutspilsrivalerne fra Odense Håndbold. Udfaldet af den kamp kan få stor indfyldelse på Team Esbjergs muligheder for at nå slutspillet.

Kampen i tal:

Team Esbjerg - Randers HK 28-32 (14-17)

Målscorere Team Esbjerg: Laura van der Heijden 5, Jenny Alm 5, Ida Bjørndalen Karlsson 5, Maibritt Kviesgaard 3, Ulrika Toft Hansen 3, Nanna Friis-Traberg 2, Maria Mose Vestergaard 2, Vilde Ingstad 2 og Tove Seest 1.

Topscorer Randers: Camilla Dalby 8

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Randers: 3

1.881 tilskuere i Blue Water Dokken

Kiva Grafisk