Team Esbjergnyheder

Serbisk stjernespiller skal sætte fart i Team Esbjerg

Team Esbjerg har indgået en treårig aftale med Kristina Liscevic, der skifter fra den ungarske klub, Kisvárdai KC, og tillige er playmaker på det serbiske landshold.

Den 27-årige serber har tidligere i karrieren spillet i makedonske ZRK Metalurg Skopje og franske Metz Handball, begge topklubber, hvor hun har vundet flere titler og deltaget i europæiske turneringer. Hun har haft en omskiftelig periode og spillede indtil for kort tid siden i HC Kuban Krasnodar under ledelse af den karismatiske russiske landstræner, Jevgenij Trefilov.

- Jeg har været vild med dansk håndbold i mange år og blev så glad, da tilbuddet om at spille i Danmark kom. Måden at spille på og mentaliteten, at man bliver ved at fighte, uanset om man vinder eller taber, er jeg meget nysgerrig efter at komme tættere på. Det er meget forskelligt fra, hvad jeg er vant til, og jeg vil gerne finde ud af, hvordan I bærer jer ad, siger Kristina Liscevic.

”Kiki” har i forhandlingsforløbet mødt blandt andre bestyrelsesformand Bjarne Pedersen og sportschef Thomas Hylle og kunne lide, hvad hun hørte om klubbens planer.

- Jeg kommer til Esbjerg for at opnå noget, og det er en førsteplads i ligaen og kvalifikation til Champions League. Som spiller er jeg udpræget playmaker, og jeg har større glæde af at lægge op til, at andre scorer, end selv at lave mål, siger Kristina Liscevic.

Hendes familie bor i en mindre serbisk by blot 30 minutters kørsel fra den ungarske grænse. Kisvárdai spiller ikke med i europæiske turneringer, og derfor er der været rig lejlighed til at besøge hjemstavnen under opholdet i klubben. Fra den nye sæson håber hun, at familien vil sætte kursen mod hendes nye hjemby, Esbjerg, som hun allerede har hørt meget godt om.

- Vi betragter Kirstina Liscevic som en af de helt store playmakere i Europa, som vi ser meget frem til at få til klubben. Hun kan så meget angrebsmæssigt, først og fremmest med et fantastisk blik for spillet, og så kan hun også skyde. Vi har haft møde med hende i udlandet og har indtrykket af en smilede og glad pige, der vil passe godt ind i truppen, siger sportschef Thomas Hylle.

174 cm høje Liscevic blev i tiden i Metz valgt som den bedste playmaker i den franske liga i 2013, og samme år repræsenterede hun det serbiske landshold i VM-finalen, hvor holdet tabte til Brasilien. Hun markerede afskeden med fransk håndbold med en pokaltitel i 2015.

- Kristina Liscevic er en spiller, der behersker det totalt eksplosive spil med et rigtig godt fintespil og spændende finesser, og så er hun godt skydende på nærskud. Angrebsmæssigt er hun blandt de bedste på pladsen, en rigtig playmaker, som vi forventer os meget af i de næste sæsoner, siger cheftræner Lars Frederiksen.

Kiva Grafisk