Team Esbjergnyheder

Sidste aftryk i CL skal sættes mod mestrene fra Bukarest

Team Esbjergs muligheder for at forfølge højere mål i nytårets videre færd i Champions League har været begrænset af graviditeter og skader. Men holdet har mod nogle af Europas bedste klubhold undgået deciderede ydmygelser, og det gælder også det første møde med de forsvarende CL-vindere fra CSM Bucuresti for fire uger siden. Søndag står de to hold over for hinanden i Team Esbjergs afsked med turneringen i denne omgang.

- I Bukarest spillede vi fine første 50 minutter og følte, at vi kunne være med. Til sidst gik vi lidt døde, og denne gang håber vi, at kræfterne rækker lidt længere. Det er vigtigt at vise for os selv og omverdenen, at vi stadig er et godt håndboldhold, selv om vi ikke har præsteret på det seneste, siger Team Esbjergs cheftræner, Lars Frederiksen.

CSM Bucuresti med den multietniske stjernebesætning anført af den svenske motor, Isabelle Gulldén, er i sig selv en attraktion i Blue Water Dokken. Senest vandt det rumænsk baserede mandskab med 33-25 over de danske mestre.

- Bukarest har stjernespillere på alle pladser, og nogle er blandt de ypperste overhovedet på deres positioner, men klubben har i denne sæson haft svært ved at få kollektivet til at fungere. For os bliver det naturligvis en meget vanskelig opgave. Vi har i perioder spillet rigtig godt i disse CL-kampe, og de takter har vi også behov for at finde frem søndag, siger Lars Frederiksen.

Team Esbjergs trængsler med uheld er ikke forbi. Fløjen Maibritt Kviesgaard har fået problemer med den ydre menisk i det ene knæ og er ude af spillet indtil videre. Pladsen på højre fløj varetages af Tove Seest, der er garant for en stabil indsats på pladsen.

Den 12. og sidste CL-kamp i denne sæson har ikke noget særligt perspektiv frem mod de to sidste kampe i grundspillet i Primo Tours Ligaen, mod Skanderborg Håndbold 25. marts og Team Tvis Holstebro 30. marts. De to kampe ligger efter landsholdssamlinger i en række lande. Team Esbjerg afgiver Jenny Alm, Vilde Ingstad, Lara González og Laura van der Heijden til fire forskellige landshold og kunne have haft to-tre spillere flere af sted, hvis det ikke havde været for en graviditet og skader.

 

Team Esbjergs trup til kampen i Gruppe 2 i hovedrunden i Champions League mod CSM Bucuresti søndag den 12. marts kl. 15.00 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Emily Stang Sando og Alberte Stenderup

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Mette Knudsen

Højre fløj: Tove Seest

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Laura van der Heijden, Jenny Alm, Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson og Nanna Friis-Traberg.

Kiva Grafisk