Team Esbjergnyheder

Team Esbjerg skærper sig før topkampe

Team Esbjerg befinder sig over for fire spændende uger med fem ligakampe og en kamp i Santander Cup mod Nykøbing F. Håndbold om en uge. Første ligamodstander er Aarhus United torsdag aften i Blue Water Dokken, og derefter følger top fem-hold på stribe.

- Nu begynder det at ligne et kampprogram, og det glæder vi os til. Vi har mange spillere, og de kan sagtens holde til at spille flere minutter end hidtil, siger cheftræner Jesper Jensen.

I perioden med forholdsvis få kampe har han og assistenttræner Mette Melgaard i samråd med den fysiske stab presset truppen lige til grænsen under træningen for at skabe maksimal udvikling og lægge på spillemæssigt. Generelt har det set godt og intenst ud.

- Vi skal geare op til at møde bedre hold i de næste kampe. Vi har indtil nu gjort, hvad vi skulle, for at ligge i toppen, men det har været for svingende. Nu skal vi tage det næste step – forhåbentlig med Aarhus United som et trinbræt, siger Jesper Jensen.

Aarhus United er bygget på resterne af den lukkede klub, SK Aarhus, og truppen er under ledelse af erfarne Heine Eriksen tilført spillere fra de to DM-finalehold, Nykøbing F. og København Håndbold, samt skandinaviske spillere. Aarhusianerne vandt mandag aften for første gang, da det hjemme i Ceres Arena blev til en 19-17-sejr over Ajax København.

- Jeg håber, at vi kan spille med samme tænding som senest mod Ringkøbing. Når et hold fra toppen af ligaen møder dem, der ligger næstsidst, forventer alle en sejr, og vi skal ikke krænge favoritværdigheden af os. Men Aarhus har mange gode spillere, der blot mangler at lægge et lag på for at bejle til øverste halvdel af ligaen. Vi skal som hold og individuelt vise, at der er en forskel, siger Jesper Jensen.

Med en sejr kan Team Esbjerg bringe sig alene i spidsen af HTH GO Ligaen, efter at FC Midtjylland midt i et presset Champions League-program med en sejr over de russiske mestre, Rostov-Don, blev slået i gulvet af Silkeborg-Voel KFUM med hele 27-16. 

Jesper Jensen må fortsat undvære Maibritt Kviesgaard og Sofie Blichert-Toft med henholdsvis knæ- og håndproblemer, og unge Laura Kirchhoff Madsen er også denne gang i den uændrede trup.

 

Team Esbjergs trup til kampen i HTH GO Ligaen mod Aarhus United torsdag den 19. oktober kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik

Venstre fløj: Maria Mose Vestergaard og Sanna Solberg

Højre fløj: Anne Brinch-Nielsen

Streg: Ulrika Toft Hansen og Vilde Ingstad

Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Laura Kirchhoff Madsen, Estavana Polman og Lene Østergaard.

Kiva Grafisk