Konstant offensivt pres knækkede Skanderborg

13/10 - 2021

Offensiven kørte fortsat i højeste gear for Team Esbjerg, da de slog Skanderborg Håndbold i Bambusa Kvindeligaen med med 32-23. Et angreb, der ingen problemer havde med at score, var med til, at hjemmeholdet mærkede et stort pres på at score hele tiden, og det var med til at knække dem.

Skanderborg var dog med i første del af opgøret. Det var egentlig dem, der indledningsvis lagde pres på Team Esbjerg, da de scorede på deres muligheder. De kom også foran med 11-9, men skuddene kom fra dårlige positioner, og det var meget stolpe ind. Derfor var der ikke de store bekymringer, for offensiven blev ved med at banke målene ind.

Med tiden kom fejlene også fra værterne, og det førte blot til, at Team Esbjerg udnyttede dem i den anden ende. Det blev også til en solid føring på 19-14 ved pausen.

Efter det lille kvarter i omklædningsrummet, blev cheftræner Jesper Jensens muligheder skrumpet lidt ind. Beyza Türkoglu, der tog over for en syg Marit Røsberg Jacobsen, måtte sidde over resten af kampen med is på knæet. Samtidig var Mette Tranborg heller ikke kampklædt efter et skrub under landsholdssamlingen.

– De skulle alle gerne være klar til næste kamp, men ja, det formindskede mine muligheder. Det lykkedes os heldigvis at finde en ro efter pausen. Og så længe vores offensiv kørte, så havde vi ikke de største bekymringer, for hver gang de lavede en fejl, så kunne vi straffe dem, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Det var også kampbilledet i de sidste 30 minutter. Værterne tog ellers teten i de første tre minutter ved at hente tre mål, men herefter lykkedes de ikke med meget.

Derimod blev Team Esbjerg ved med at score. Samtidig blev fejlene endnu flere for hjemmeholdet, og derfor blev føringen kun større og større, som kampen skred frem.

Skanderborg scorede kun seks mål yderligere i anden halvleg, mens bredden for alvor blev udnyttet hos Jesper Jensen. Line Myers kom ind og fik gjort god figur med fem mål, og Michala Møller spillede det meste af anden halvleg med tre mål til følge.

Sejren på 32-23 betyder, at holdet tager til Ungarn i weekenden med selvtillid, hvor FTC-Rail Cargo Hungaria venter i DELO EHF Champions League.