Györ var rystet, men slog atter Team Esbjerg

07/09 - 2024

Opdateret med kommentar af cheftræner Tomas Axnér

Trods endnu et imponerende comeback fra et tilsyneladende håbløst udgangspunkt lykkedes det heller ikke i den første kamp i den nye Champions League-sæson Team Esbjerg at få bugt med de forsvarende mestre, Györ, der dog sitrede i slutfasen og blot vandt med 28-26 efter en 21-13-føring tidligere i anden halvleg.

Selv efter Györ-forhold har der været usædvanlig meget gang i svingdøren inden denne sæson, da ikke færre end 10 spillere har forladt klubben, heriblandt Stine Oftedal og Line Haugsted.

Men hvad gør det, når man køber ind fra øverste hylde personificeret i først og fremmest den hollandske højreback, Dione Housheer, der kampen igennem terroriserede Team Esbjerg-forsvaret og scorede 11 mål på lige så mange forsøg. Den tidligere Nykøbing- og Odense-spiller blev suppleret af en anden tilgang, den franske veteran, Estelle Nze Minko, der havde afgørende hænder på mange ungarske angreb, samt Sandra Toft, der overstrålede en ellers fint spillende Anna Kristensen i det andet mål.

Mest af alle strålede dog verdens bedste kvindelige håndboldspiller, Henny Reistad, der spillede sin måske bedste kamp i Team Esbjerg-trøjen og scorede ikke færre end 15 mål på 17 forsøg, de fleste med udfoldelse af hele hendes store repertoire og ellers suppleret af straffekast i Nora Mørks fravær.

-Der var mange verdensstjerner på banen, men én spiller var et niveau over alle andre, Henny Reistad. Det var uhyggeligt, som vi siger på svensk, sagde cheftræner Tomas Axnér.

Reistad tog kampen igennem et kæmpeansvar, og det var også hende, der ved stillingen 27-26 til hjemmeholdet brændte et straffekast, der kunne have skaffet et overraskende point. Reistad som hærfører og Rikke Iversen som løjtnant med fire mål efter pausen havde selv skabt forudsætningerne for en vending i kampen.

Henny Reistad bragte Team Esbjerg foran 1-0 og scorede tre af de følgende fire mål, som bragte Team Esbjerg på 5-3. Men derefter smuldrede det. Housheer og Minko skabte uro i defensiven, og Sandra Toft hævede det i forvejen yderst respektable niveau i Györ-målet. De sidste 10 minutter af halvlegen trak favoritterne fra til en pauseføring på 16-12.

-Vi fik en fornuftig start på kampen, hvorefter vi laver for mange fejl i begge ender, og de bliver straffet. Da vi efter pausen kom bagud med otte mål, var det ekstremt positivt, at vi blev ved med at tro på det. Trods nederlaget tager vi meget positivt med fra kampen, først og fremmest vores moral, og at vi ikke lod os stresse af modgang, men hele tiden blev ved med at forsøge at gøre det bedre, siger Tomas Axnér.

Györ fortsatte som antydet i sejrssporet efter pausen med flere syv-otte-målsføringer til følge. Iversen, Reistad og Michala Møller bragte med tre mål i træk Team Esbjerg på 24-20, og senere skabte Reistad med tre mål i træk højspænding ved at reducere til 27-26. Men tættere kom Team Esbjerg ikke. Et brændt straffekast og flere fejl i den hektiske slutfase stod i vejen for et fuldendt comeback.